Vi presenterar ett sortiment av georgiskt exportvin från de största georgiska vinframställningsföretagen. Vi skulle vilja introducera georgiskt vin fär dig, som tillverkats med de bästa georgiska vintraditionerna och i enlighet med Europeisk standard.
Vinframställningsföretag äger vingårdar, nästan alla i unika mikrozoner i Georgien. Utbudet i företagets viner inkluderar både röda och vita, torra som halvtorra och naturligt halvsöta viner. Tillverkningen av vin i Qvevri började för 8000 år sedan i Georgien och fortfarande upprätthåller man denna tradition. Qvevri är ett lerkärl för tillverkning av vin, känt i Europa som en amfora. Den traditionella georgiska metoden för vinframställning, Qvevrivin tilldelades status av nationellt monument av immateriella kulturarv av UNESCO 2013, vilket indikerar det unika med denna metod och sänder ett budskap till hela världen att vin är en integrerad del av den antika georgiska kulturen. Genom den unika metoden att tillverka vin introducerades termen Qvevrivin i världen. Kategorin Qvevrivin har ett officiellt namn.
Gugensson AB strävar efter att representera väl selekterat urval av traditionella georgiska viner i Skandinavien. Georgisk vin har en unik smak och doft och är ett exotisk alternativ för vinälskare.
Upplev kyss av georgiskt vin!